16 oktober, 2010

Mammas dag

Mammas dag blev väldigt fin om än kaosartad. När vi kom fram till pappa vid 3-tiden på eftermiddagen var Milo extremt sprallig i benen och hade ingen som helst lust att åka vagn ända till minneslunden. När vi väl var framme där löpte han amok och vi fick springa efter honom och försöka stoppa hans framfart över gravstenar och urnor, varpå han kastade sig runt på marken som en tok. Ingenting var bra och han struntade fullständigt i våra uppmaningar eller trix som russin och kex. Inte ens morbror Tonys försök till ordning lyckades vilket är ovanligt. Det blev inte mycket till lugn stund där men men...

Vi lade i alla fall fina blommor vid minneslunden och tände ljus för mamma. Så konstaterade vi att det är helt ofattbart att ett helt år har bokstavligt talat flugit förbi. Vi la en jättefin sten på kanten som det står "Älskade mamma" på. Det kändes fint och bra. Direkt när vi tänt ljusen så börjar det hagla små iskulor över oss, och precis när vi bestämde oss för att gå, en cirka 20 minuter senare så slutade det tvärt. Riktigt häftigt!

Kaoset fortsatte då vi upptäckte att Milo bajsat precis när vi skulle påbörja en promenad bort till en restaurang. Eftersom vi inte ville att han skulle sitta i en bajsblöja i vagnen så fick det bli ett nödbyte i Tonys baklucka på bilen. Stackars Milo frös och grät och förstod inte varför han skulle behöva utsättas för en sån hemsk behandling.

Efter mycket om och men var vi framme vid restaurangen och Milo var fortfarande extremt speedad och på sitt allra härligaste trotshumör. Det blev en hel del gapskrik och klagomål inne på restaurangen och inte ens vårt ess i rockärmen - vår bärbara DVD fick Milo på gott humör. Men vi tog oss igenom middagen som trots Milos tjut blev riktigt trevlig.

Det var minst sagt skönt när Milo däckade vid 19.30 på kvällen och man kunde sätta sig i soffan och bara andas ut. Det blir en hel del känslor i gungning en sådan här dag och det påverkar en mer än man tror.



Blommor och ljus till mamma


Lade en jättefin sten vid minneslunden


Tony försöker hålla Milo i schack men det visar sig vara en omöjlig uppgift denna dag.


Bus med morfar dagen efter

2 kommentarer:

Anonym sa...

Moffa Moffa, det e vad Milo ropar i luren när jag ringer:)
Så du vet Bosse!
Massa Kramar Veronica Å Noelia

Anonym sa...

Hej på er. Jag tände ett ljus här hemma. Men tankarna var hos er. Kramar Monica.