29 juli, 2011

På Tom Tits experimenthus

Vi hade förmånen att få biljetter till TomTits experimenthus i Södertälje och det väckte genast minnen hos mig. Jag minns att vi var där ett par gånger när jag var barn och att det var en stor och rolig händelse att åka dit. Syftet med huset är att på ett underhållande sätt stimulera barns kunskap och intresse för naturvetenskap och teknik. Det finns över 600 experiment fördelade på fyra våningar så man spenderar lätt en hel dag där. 

Vi hade en riktigt rolig eftermiddag. Men Milo är helt klart för liten för att kunna ta till sig de flesta experimenten. Jag tror man måste vara uppåt 9-10 år för att ha ett riktigt utbyte. Men det innebär ju som sagt inte att man har roligt och fascineras av allt där ändå. Milo lekte järnet i vattensektionen (tur vi hade med ombyte) och fastnade länge framför en "få ner en kula genom en labyrint"-ställning. 

Det blir definitivt fler trippar till TomTits för oss, men vi väntar ett par år tills nästa besök. Nåt att se fram emot! =)


Här ovan får Milo se hur en boll kan flyta uppe på en vattenstråle, hur det känns att stå i en orkan och slutligen hur man via vissa redskap kan få kulor att rulla ända ned till golvet. Den gillade han och stannade kvar där läänge.

Det fanns mycket kul att se men Milo gillade nog allra mest den stora lastbilen man fick provsitta i. Det var spännande!

Massa rolig vattenlek

Den STORA gungan var skoj!

0 kommentarer: