11 april, 2011

Utvecklingssamtal på förskolan

Idag var det dags för utvecklingssamtal på Milos förskola och denna gång var moffa barnvakt så både jag och Markus kunde gå dit tillsammans. Alltid lika roligt att få en uppdatering kring hur Milo utvecklas, se bilder etc!

Vi fick, inte helt oväntat, veta att hans språkutveckling skett explosionsartat och det märks alltså även på förskolan. Han pratar många och långa meningar och gör sig väldigt bra förstådd. Kan sjunga sånger, räkna, berätta om böcker och bilder etc. Sen fick vi veta att Milo är väldigt intresserad och nyfiken på att lära sig. Han tycker om att göra det mesta; läsa böcker, pussel, baka, duplo, samling etc. Han minns många detaljer och är fascinerad när pedagogerna berättar om t ex vad som händer när is smälter och sådant. Han suger åt sig som en liten svamp! Han tycker också mycket om att göra saker själv; han kämpar tappert med att klä på och av sig själv osv ("kan fälv!") och han tycker om att ha mycket inflytande, bestämma haha. Inte helt oväntat.

Den allra roligaste feedbacken vi fick var att Milo är en väldigt bra kompis. Om någon är ledsen hjälper han till att trösta, hämta napp eller snutte. Han hjälper också andra barn att klä på och av sig osv. Om en pedagog är upptagen med något kan han på eget initiativ hjälpa ett barn som behöver något. Milo har tydligen också väldigt bra koll på alla barnen i gruppen, märker direkt om någon saknas etc. Minns att någon gjort illa sig dagen innan och kan prata om det till exempel. Hon sammanfattade det med att han har stor empatisk förmåga. Himla kul att höra tyckte vi!

Snälla moffa var barnvakt och rejsade runt med Milo


Moffa tog med sig mitt gamla dockhus - vilken hit!
Ska visa mer av det sen!

0 kommentarer: