16 maj, 2009

Tillbaka i Sverige!

Nu så är vi tillbaka i Svedala och det är med blandade känslor. Vi har haft en jätteskön och välbehövd semester med riktigt fint väder. Men det känns också skönt att få komma hem och sova i sin egen säng och ha alla Milos saker tillhanda.

Overall så gick själva resandet hyfsat bra men det var ganska energikrävande med all packning och att kånka runt på Milo på flygplatserna. Det är inte helt lätt att resa med barn! Flygresan dit var den allra största utmaningen. Inget alls ont om handikappade men vi hade oturen att hamna precis bakom en förståndshandikappad man som var flygrädd och därför brölade (ja, bröla är faktiskt precis rätt ord i detta sammanhang) i princip hela flygningen (4 timmar). Resultatet var att Milo blev livrädd och gallskrek varje gång mannen gav ifrån sig sina ljud. Precis när han hade somnat så vaknade han av brölet och så höll det på. Riktigt jobbigt. Flygresan hem däremot gick bättre och han sov ungefär halva flygturen och var inte rädd alls.

Spanien var riktigt varmt – uppåt 27 grader i skuggan nästan varje dag. Jag och Markus turades om att gå ned till stranden och sola en stund. Var så skönt att ligga där och lyssna på musik och bara vara. Milo däremot uppskattade inte värmen lika mycket som vi. Han var märkbart loj och sov en hel del på dagarna. Att gå ut med honom mitt på dagen gick inte, det var för varmt och för stark sol i ögonen på honom. Men en sen eftermiddag gick vi in till centrumet och fikade med honom vilket han tyckte var kul. En annan höjdpunkt för mig och Markus var att vi hann med en tripp till driving rangen och slog lite bollar (nu talar vi golf alltså). Det var jättekul att få slå lite och Milo sov i vagnen bredvid så det var riktigt skönt.

En nyhet på utvecklingsfronten är att Milo lärt sig en ny färdighet; han samlar en massa saliv i munnen och så spottar/blåser han ut det ur munnen så att det bildas ett pruttljud. Mycket kul. Särskilt kul är det när vi härmar honom och så blir det en lek av det hela.

I övrigt så har lillprinsen hunnit fylla hela 4 månader och även om inga tänder skymtar än så är de definitivt snart framme för han håller fortfarande på att tugga frenetiskt på allt han kommer åt.








1 kommentarer:

Caroline sa...

Välkomna hem! Ni verkar ha haft det bra, ska bli kul att höra mer! Kanske har ni några bra restips till oss, vi åker till Paris i helgen.

Vilka fina bilder på Milo!

Stor Kram Caroline och Carl Ludvig