19 februari, 2010

Milo har fått dagisplats!

Ja, åh vad skönt det är. Jag måste nästan berätta historien kring hur det gick till också för den är lite speciell. Vi har varit och tittat på en del dagis i Sollentuna där vi ev kunnat få dagisplats. Men det har varit svårt eftersom vi har så kort kötid pga att vi är nyinflyttade på våren. Vi har inte direkt kunnat välja och vraka mellan dagisen utan fått titta på de med lite kortare kötid (som ju då är mindre populära). Ett utav de var en katastrof. Barnen skrek, det luktade bajs överallt och personalen kunde inte prata svenska. Ett utav dagisen var helt okej och där fick vi en plats och var ganska nöjda med det.

Men så var vi och kikade runt i området där vi ska bo och såg vi att det ligger ett dagis på SAMMA GATA som där vi bor. Det är ett jättepopulärt dagis. Jag kom ihåg att jag läst om det på nätet. Egen kock, uteprofil (är ute nästan hela dagarna), genusprojekt för jämställdhet etc. De ger till och med MASSAGE till barnen om de önskar. Verkar huuur bra som helst. Men eftersom det är så lång kötid gav vi i princip upp tanken på att Milo skulle kunna få en plats där. Men så när vi gick förbi där sa jag ändå till Markus "kom vi knackar på och presenterar oss. Försöker göra ett gott intryck. Det är alltid mer personligt för dom att få en ansikte på barnet på kölistan".

Så vi tog en rövare, knackade på dagiset och gav de våra bredaste leenden. De var supertrevliga och gav oss en visning runt dagiset direkt. De tyckte det var jättekul att vi skulle flytta in i området ("åh vad kul med en ny barnfamilj i området!") och gav oss tips om hur vi skulle hamna högre på listan ("välj att han ska börja tidigare istället, det är större chans att han får en plats nu till våren. Och välj då april för en del andra vill börja i maj och då hamnar ni före"). Vi ändrade då hans önskade startdatum till april (istället för augusti). Då kommer han inte gå heltid, utan bara halvtid fram till augusti.

Sedan mailade jag dagiset. Tackade så mycket för visningen, skrev att vi så hemskt gärna vill att Milo ska få en plats hos dem etc. De svarade att de också gärna ville ha Milo där och ska göra vad de kan. Sedan kom det... mailet där det står "Vi kan erbjuda Milo Svärd en plats hos Förskolan Stiftelsen Edsbacka daghem från och med den 12 april 2010". Det verkade som att vår charmoffensiv fungerade!! Vilken tur att jag följde min instinkt om att gå och knacka på.

Vi är överlyckliga över detta. Inte bara över att han har fått en dagisplats utan också för att han har fått en plats på just denna förskola. Den verkar så bra. Och den ligger, håll i er nu, 30 METER från vår lägenhet!!!! Kan det bli bättre?? Tänk, att ibland ska man ha lite medgångar i livet också!
Här kan ni läsa mer om förskolan, och se bilder mm:

1 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis! vad skönt föe er!
Kram på er// Veronica