21 juni, 2009

Midsommarhelgen

Milos allra första midsommar var lugn och skön och spenderades i Enköping hos mamma och pappa. Tony var också förbi och åt midsommarlunch med oss. Milos humör gick både upp och ned under helgen. Tänderna fortsätter att klia och störa honom, men ännu skymtar ingen tand. Tydligen kan det hålla på så här i många månader innan de behagar dyka upp.
Aptiten är det fortsatt inget fel på! Senaste dagarna har han fått morots/potatispuré och det gillar han skarpt. Nu förstår han precis vad som är på gång när maten tas fram, han viftar han med armarna och nästan drar skeden med mat till sig. Han tycker det är jättespännande och gott att få äta smakportioner! Både mamma och pappa har matat Milo och det gick hur bra som helst.
Tänk att varje dag är så spännande med en sån liten. Förutom att få se honom reagera på olika matsmaker så får vi se honom frustrerat försöka lära sig krypa (det går si så där ännu :), höra hans långa jollerharanger och se hur han försöker sätta sig upp från liggande (det är nog långt kvar innan han lyckas med det dock). Utvecklingen går verkligen framåt nu och det så kul. Mentalt är det också stor skillnad. Nu har man så mycket större utbyte med honom. Hans minspel och ljud och kroppsspråk visar så enormt mycket mer. Och det roligaste av allt är fortfarande när han skrattar, både med och åt oss. Nu kan man smitta av sig på honom, dvs om man skrattar högt och är glad så brukar han när han är på humör börja skratta han också. Det är sååå kul. Att höra hans skratt är det som värmer mitt hjärta allra mest.



0 kommentarer: