07 april, 2010

Påskhelgen

Nu har Milos andra påsk här i livet avklarats och det har varit en jättehärlig påskhelg om än energisk. Vi har hunnit med inte mindre än 3 st olika familjeträffar!

I fredags åkte vi till Västerås för att träffa Milos farfar Lasse och faster Amie. Vi åt en (som vanligt när vi är där) superb middag, lekte med Milo och spelade spel på kvällen. Vi sov kvar och dagen efter hann vi med ett stopp till i Västerås då vi lunchade med Amie och Milos farmor Birgitta. Lunchen blev en riktigt kladdig historia men vad gör väl det när man har roligt?

Birgitta gav oss en så himla bra och kreativ påskpresent – en stor kartong (jättefint dekorerad med roliga tidningsklipp) med en massa ”bra att ha-grejer” och annat smått och gott. Supergulligt!

Hos både Lasse och Birgitta lekte Milo den för tillfället livsviktiga leken ”torka munnen på alla”. Den går ut på att Milo, beväpnad med en servett eller annat torkvänligt material, på ett högst bestämt och målmedvetet sätt ska torka alla närvarande om munnen. En i taget… om och om igen. På bilden nedan kan man se hur Lasse snällt lyder. Vad gör man inte för sitt barnbarn? :)

I söndags fick vi ett köksbord och utemöbler levererat från snälla pappa och så var vi på IKEA, städade, handlade och tvättade. I måndags kom min del av släkten och hälsade på hemma hos oss. Vi käkade påsklunch och tittade på när Milo visade upp sin arbetsmoral. Han gillar att jobba, det märks. Måndagens arbetspass gick ut på att systematiskt och ambitiöst lägga ned diverse utvalda föremål i en kartong, bära runt lite på den och sen lägga ut grejerna för att sedan börja om. När han är mitt uppe i ett arbetspass är han väldigt koncentrerad. Han märker inte ens att man studerar honom. Uppgifterna ska skötas, så är det bara! Jag vill gärna tro att han fått denna excellenta arbetsmoral från sin mor =) Se klippet nedan.

Milo fick en himla fin påskpresent från familjen också – en skottkärra och sandlådeleksaker. Åh, ska bli så kul att få leka med dom i sandlådan!

Milo utför livsviktiga leken "torka munnen på alla"

En kladdig men mysig påsklunch hos farmor

Mmm, påskmat och familj - härlig kombo!


Milo testar sin nya fina skottkärra


Ett klipp på Milo "Arbetsmyran" in action:

1 kommentarer:

Caroline sa...

Åh vad kul att se Milo in aktion. Vad stor han har blivit, helt otroligt! Och vilken härlig bollbassäng, snacka om kreativ mamma!

Vi måste få till den där lunchen snart. Carl Ludvig är äntligen frisk. Jag ringer så bokar vi!

Kram Caroline